Keurmerk Oet Grunn'n

Stichting Streekproducten Groningen brengt ook het Keurmerk Oet Grunn'n op de markt.

Criteria hiervoor zijn iets milder dan voor het keurmerk Gegarandeerd Groningen.

De volgende producenten hebben inmiddels voor hun product het Keurmerk Oet Grunn'n ontvangen:
- Maatschap H.J. Kieft en A. Kieft-Elzinga
- Grol Asperges
- Wieringa's Knappertjes

 

 




Maatschap H.J. Kieft en A. Kieft-Elzinga
Fam. Kieft heeft in 2002 dei inrichting van de kippenschuur vervangen door een scharrelinrichting, waarbij de kippen los in de stal kunnen lopen. In oktober van dat jaar zijn de eerste kippen in de stal gekomen. In de zomer van 2011 hebben ze hun bedrijf overgeschakeld naar biologisch: De kippen lopen nu buiten en worden gehouden volgens biologische regels.
Vervolgens zijn we begonnen met huisverkoop van onze eieren. Omdat ze veel positieve reacties kregen en vraag naar andere kipproducten zijn ze vanaf september 2005 begonnen met hun plattelandswinkel. Vanuit deze winkel verkopen ze naast hun eigen eieren en vlees, producten die geleverd worden door boeren uit de streek.
Hun kippen zijn biologische scharrelkippen. Dit wil zeggen dat zij in de stal vrij en ongehinderd hun gang kunnen gaan: Eten, drinken, een stofbad nemen, een ei leggen en op stok gaan maar, ook naar buiten kunnen.
Aan het eind van de dag gaan de kippen naar binnen en op stok om te genieten van hun welverdiende rust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Grol Asperges
In het aspergeseizoen, wat loopt van ca. begin april, waar de asperges de eerste paar weken uit de tunnels komen, tot eind juni waar de asperges verder buiten gestoken worden kunt u bij hun terecht aan huis waar dagverse asperges en diverse andere producten worden verkocht. Zo'n 20 jaar geleden zijn zej begonnen met de teelt van asperges. In totaal worden er ongeveer 5 Ha asperges verbouwd.

 

 

 

 

 




Wieringa’s Knappertjes
Het product 'knappertje' komt oorspronkelijk van hardbrood, een houdbaar product. Al eeuwen geleden – in de tijd van de walvisvaart naar de Noordelijke IJszee – kregen zeelieden hardbrood mee als scheepsbeschuit. Vroeger maakte men in de provincie Groningen vooral dik hardbrood, ook wel 'stoethardbrood' genoemd. Nu is de dunnere hardbrood in trek, het knappertje. De naam dankt het product aan het tikken (knappen) van de crackers tijdens het afkoelingsproces en omdat ze zo heerlijk knapperig zijn.

 



    banner horeca eventt

STICHTING SPELT:

 

Dat Spelt erg gezond is en volgens Hildegard von Bingen alles bevat wat een
mens nodig heeft om te leven leest u hier.

spelt 250x160px

 Lees verder

button wie

button wat

button waar

 

DE PLATTELANDSWINKELS:

 

Eigen verse en duurzame producten.

plattelands 250x160px 

 Lees verder

button wie

button wat

button waar

 

GEGARANDEERD GRONINGEN:

 

Eerlijke en smaakvolle producten.

gg 300px 

 Lees verder

button wie

button wat

button waar

 

OET GRUNN’N:

 

Onder dit label verschijnen Groninger streekproducten die vers en ambachtelijk
zijn èn afkomstig uit de eigen streek.

out grunn 

 Lees verder

button wie

button wat

button waar

 

Stichting Streekproducten Groningen

Oet Grunn’n